A lakberendező és az irodabérlés

Értékelés:
(0 értékelés)

K3

Egy cég új helyre költözéséhez szükséges feltételek biztosítása, kedvező ajánlat kidolgozása, majd annak mérlegelése, értékelése nem egyszerű feladat. Az ár-érték arányban legelőnyösebb megoldás megtalálása komoly feladat mind az ajánlatot kidolgozó, mind az ajánlatot értékelő vállalkozás számára. Lakberendezőként a döntések meghozatalát támogató munkát végezhetek, amely mind a bérbeadó, mind a leendő bérlő részére hasznos.

 

A kiajánlott bérelhető irodai területre olyan térszervezési és berendezési javaslatok készülhetnek a bérleti feltételekről folyó egyezetetésekkel párhuzamosan, amelyek alátámasztják (vagy cáfolják) a leendő bérlő által támasztott követelmények, igények kielégíthetőségét, mind a helyiség kialakítás, mind a berendezés elhelyezése  tekintetében. A pozitív előjelű javaslatok mindkét fél számára megnyugtató eredményt jelentenek. Egyrészről a tervek lehetővé teszik a kivitelezés célirányos előkészítését, árazhatóságát, másrészről pedig ezáltal egyeztetett, pontosított, dokumentált  elhelyezési feltételek kerülnek bele a megállapodásba. A negatív előjelű végeredmény ugyanakkor megelőzi az időigényes, de végül eredményt nem hozó egyeztetéseket és a későbbi elégedetlenségből fakadó vitákat. 
K2

Az előbbiek célszerűségét és fontosságát ismerték fel a BAH Center Irodaház Projekt Irodájának munkatársai, akikkel  már több alkalommal volt lehetőségem együtt dolgozni.  Figyelmébe ajánlom a házat mindazoknak, akik elegáns megjelenésű, ugyanakkor emberi léptékű épületet keresnek. A visszafogott vonalvezetésű, de mégis egyedi megjelenésű „A” kategóriás irodaház nagyon kedvező közlekedési és infrastruktúrális környezetben helyezkedik el.  Az épületet a  homlokzatán megjelenő csiszolt mészkő, üveg és fémfelületek, modern,  természetes hatású összhangja jellemzi.  Környezete szépen parkosított, ápolt zöldfelületeivel jól illeszkedik az utca és a környék  hangulatához.  A mélygarázsban kényelmes parkolási lehetőséget biztosítanak a gépkocsival érkezőknek.

Az irodai területek kialakítása -  a felkérések idején - maximálisan a leendő bérlők igényeihez igazodhatott. Az osztatlan terek, a padló- és falburkolat, világítás,.... stb. mind térszervezés, mind berendezés tekintetében rugalmasan az elképzelések szerint alakulhatott. 

tetoter4     tetoter5      tetoter 3

A bemutatásra választott tetőtéri helyiségre  két különböző  koncepció szerint is készültek tervek: BAH alaprajz1

BAH BAH alaprajz MLX

Az első esetben tíznél több munkatárs számára sok tárolóhelyet igénylő egyterű munkaszobát és a kapcsolódó vezetői munkahelyet kellett kialakítani. Ennél a berendezési változatnál a sok tárolóhelyet biztosító irattároló polcok helye és lépcsőzetes elrendezése jelentette a legnagyobb kihívást.

 

Egy másik megbízás szerint tíznél kevesebb munkatárs és a cégvezető számára olyan elrendezésre vártak javaslatot, ahol a tér átláthatóságának megtartásával biztosítható a vezetői szoba és a tárgyaló szeparáltsága.

 

Mindkét feladat érdekes kihívás volt, mindkét esetben sikerült megtalálni az igények teljesítésének és a tér adta lehetőségek kihasználásának optimumát, mégis két ellenkező előjelű végeredmény adódott a bérleti megállapodás  szempontjából.

 

  

 

 

          


További információk

Go to top