Miért jár jó helyen?

Értékelés: (4 értékelés)

Mert szakemberhez fordul, olyan kérdéseivel, kétségeivel, problémáival, amiknek a megválaszolásához, megoldásához ő tanulmányai, több éves tapasztalata alapján és referenciái tanulsága szerint is jól ért.

 

Ha nincs ötlete, ha nem ér rá, ha kellene egy kis megerősítés, ha nem tudnak dönteni és építkezik, újépítésű lakást vásárol, felújítana, átalakítana, költözik, vagy eladna, esetleg bérbeadna, akkor egy elfogulatlan, hozzáértő vélemény, észrevétel, javaslat jól jön. Vannak kis és nagy belső terek, de a felvetődő  kérdések berendezésükkel, funkciójukkal, látványukkal kapcsolatban nem a nagyságuktól függnek. Egy lakás fürdőszobája vagy egy irodaházi  teremiroda használhatósága és  megjelenése, ugyanolyan fontosságú, ugyanazt az átgondoltságot igényli.

Az már a kérdező igényétől függ, hogy a választ

 •  helyszínen folytatott szóbeli egyeztetés,
 •  online módon átküldött alaprajz, méretek és fotók alapján készült alaprajzi, falnézeti, vagy modellezett javaslatok,
 •  vagy részletes helyszíni felmérés alapján készült  tervdokumentáció adja-e meg számára.

A szakértelem és szakmai tapasztalat ötvözése praktikus, kreatív megközelítéssel olyan megoldások létrejöttét is lehetővé teszi, amiről a laikus azt mondja: "ez eszembe sem jutna". Ezért kérdezze meg a lakberendezőt!

 

Ha otthonával kapcsolatban kérdezne arról, hogy....

 •  új építésű vagy átalakítás előtt álló lakása, háza alaprajzába "belevarázsolható-e" még egy szoba, egy konyhasziget, egy járható gardrób...
 •  konyhája elrendezése lehetne-e olyan, amit látott a....
 •  fürdőszobájába betehető-e a kád, a zuhanyfülke, duplamosdó és a....
 •  hol és hogyan lehetne dolgozósarkot, esetleg dolgozószobát kialakítani...... stb.


Ha céges irodai terület  térszervezésével, berendezésével kapcsolatban kérdezne, arról hogy....

 • a meglévő irodai területen, meglévő irodabútorok felhasználásával egy új szervezeti felállás esetén milyen elrendezés biztosítja a megfelelő számú munkaállomás, tárgyaló kialakítását,  és  milyen közösségi tér párosítható ehhez?
 • további tárgyalóhelyiségek kialakítása milyen formában oldható meg a jelenlegi irodai területen vagy milyen mértékű új területigényt jelenthet?
 • új irodai területen  hogyan lehet az elrendezést a meglévő és/vagy új irodabútorok felhasználásával az aktuális céges működés igényeihez igazítani?
 • vállalkoznék-e arra, hogy bevonjam a tervezésbe a vezetőket és a munkatársakat is azzal, hogy megismerem a cég működését, felmérem az igényeket, elvárásokat a megalapozott javaslattétel és döntéselőkészítés érdekében?


Ha  ingatlan adás-vétel előtt kérdene arról,  hogy....

 • a vásárolni kívánt ingatlan alaprajzának felhasználásával saját, meglévő bútoraival készített berendezési vázlatokkal igazolni, vagy cáfolni lehet-e az ingatlannal kapcsolatos várakozásait?
 • ingatlan eladás előtt lennék-e  az az "érdeklődő", aki nem csak megnézi az ingatlant, hanem elmondja/megtervezi/ igény szerint személyesen részt vesz annak a feladatnak a megvalósításában, amellyel már a belépés pillanatától kezdve vonzóvá tehető az ingatlan egy leendő vásárló számára. Ez a típusú szolgáltatás hasznos és értékes ingatlaneladást segítő módszer. Az érdeklődök – számos kutatás szerint – a belépést követő első 10 másodpercben eldöntik, hogyan vélekednek a megnézett ingatlanról, ezért nem mindegy hogy mit látnak! A módszer alkalmazásával -  a lakás pozitív tulajdonságainak kiemelésével  - rövidíthető az ingatlaneladás ideje.

 

A "kívülről jött ember" szabadságával könnyebb átgondolnom a különböző terek hasznosíthatóságát, a helyiségek kapcsolatait, funkcióit, vagy megítélni a megjelenés disszonanciáit. Összevetve  a megbízói igényekkel, elvárásokkal  javaslatot tehetek a helyiségek kialakítására, átalakításra, a berendezés módjára vagy változtatásának mértékére. Ennek során a funkcionalitás és az ár-érték arány fontosságát szem előtt tartó, de szakmailag színvonalas esztétikai megoldásokat keresek. Többféle lehetőséget bemutató javaslataimmal igyekszem megkönnyíteni a megbízói döntéshozatalt. Egy előre átgondolt, a lehető legtöbb problémával és annak megoldásával számoló tervezéssel számottevő költségmegtakarítás érhető el.

Ha meggyőztem, hogy jó helyen jár, keressen és kérdezzen! 

 

Kapcsolatfelvételi lehetőség

A kategória további elemei: « Bemutatkozom Honorárium »
Go to top