Lakberendezői tanácsok lakáseladáshoz

Értékelés:
(1 értékelés)

panel lakas eladas2

A szóban forgó panel lakás Budapesten a békásmegyeri lakótelep hegy felőli oldalán az egyik tízemeletes ház ötödik emeletén található. A tulajdonosokkal baráti társaságban találkoztunk és amikor meséltem nekik ingatlan eladást segítő tanácsadási ötletemről, kaptak az alkalmon és meghívtak a lakásukba, aminek az eladását fontolgatták.  Hozzájuk hasonlóan elsősorban azoknak ajánlom tanácsadási tevékenységemet, akik tulajdonosként maguk kívánják értékesíteni ingatlanjukat. A lakás legelőnyösebb oldalának megmutatása nem  varázseszköz, de olyan támogatás az eladás folyamatában, amelynek eredményességét kedvező tapasztalatok támasztják alá. Mint az alábbiak is!

Látogatásomkor azt a szituációt játszottuk el, hogy én vagyok a hirdetésre érkező érdeklődő, ők pedig megmutatják nekem a lakást. Fotók, jegyzetek sokaságával távoztam, de biztosak lehettek benne, hogy viszontlátnak.

A következő találkozásra már helyiségekre lebontott  észrevételekkel, a javasolt változtatások módjának és azok esetleges költségeinek az összeállításával érkeztem. A javaslatok konkrét megoldásokat, pontosan meghatározott tárgyakat, tennivalókat foglaltak össze. Például, hogy fontos biztosítani a vízóra egyszerű megmutathatóságát és ez még a rutin vízóra leolvasások esetén sem haszontalan. Valamint hogy a hálószoba is érdeklődésre fog számot tartani, tehát a személyes dolgok, mint pl. az ágynemű látványa mindenképpen kerülendő, bármilyen szép is.

A legegyszerűbb, apró módosításoktól kezdve -  mint bizonyos dolgok elrakása -, a lakás bemutatását előkészítő "technikai" és "lélektani" tennivalókon át a hirdetés szövegéről, a szükséges alaprajzról és a fotókról is beszéltük. Ez utóbbiakban kreativitásuk teljes mértékben kibontakozott és mindenre kiterjedő előkészületek - rend, ragyogó tisztaság, megfelelő fények - után több változatot készítve, panoráma képet sem kihagyva remek  fotókat készítettek, amelyek fontos részét képezték a hirdetésnek. Az alaprajzként pedig látványos 3D-s nézetet állítottak össze a falakról. 

A lakás kifogástalan állapotú, ezért annak jelzésére helyeztük a hangsúlyt, hogy milyen berendezési változtatásokkal lehet még tovább bővíteni a lakás funkcióit. Készítettem például rajzos berendezési javaslatokat a nappaliba étkezési lehetőség megvalósításával, a hálószoba más jellegű elrendezéséről, illetve az általuk dolgozó és tároló szobaként használt   kisszoba gyerekszobaként történő berendezési megoldásáról babaszoba vagy iskolás korú gyerek elhelyezése esetére is.

Az előzetes felkészülés magabiztossá tette a tulajdonosokat, eredménnyel forgatták a listát a javasolt teendőkről és elmondásuk szerint kellemes, vidám perceket  töltöttek az előkészületekkel, a kisebb-nagyobb dekorációs elemek elhelyezésével.

Ilyen módon információkkal felvértezve, majd azokat saját szájuk íze szerint hasznosítva indították  útjára a lakáshirdetést néhány hónappal később. A hirdetés szövegében nagyon céltudatosan megemlítették, hogy kész javaslatokkal, ötletekkel rendelkeznek a gyerekszobai berendezés kialakítására is. A fejleményekről a következő beszámolót kaptam:

"Elhelyeztük a hirdetést az ingatlan.com-on a kiemelt hirdetések közé, fényképekkel, alaprajzzal ellátva. Sokan telefonáltak és szerencsés módon már az első néhány találkozóra érkező érdeklődőnek nagyon tetszett a lakás élőben is. Közülük egy pár visszatért, hogy nappali fényben is megnézze a lakást, majd rögtön ajánlatot is tettek,  amely megfelelt az elképzeléseinknek...

      P1           P3           P6                         
 

Saját környezetünkkel kapcsolatban nehezen tudunk objektív véleményt formálni. Befolyásolnak bennünket érzelmi kötődések és megszokások. Az első bonyomások ugyanakkor döntőek a lakásba belépő érdeklődők számára. Legyenek ezek a benyomások a legkedvezőbbek!


További információk

Egyszerű, kis ráfordítással megvalósítható ötleteket kaptunk Ildikótól. Egy részüket hallva az ember a fejére csap "hogy ez eddig nem jutott eszembe". Másik részük viszont testre szabott, egyedi megoldás. Ezekből szemezgetve sikerült olyan vonzó képet kialakítani a lakásunkról, ami másoknak is bejött. Mi is meglepődtünk rajta, de tényleg működik.

Ildikó és ZoltánGo to top